prodimed_logo

Hebt u al echt alles geprobeerd om af te vallen, maar het lukt niet echt. Mijn ervaring is dat het met Prodimed wel lukt. Het is een goed hulpmiddel om wél uw gewenste gewicht te bereiken. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, maar met de juiste motivatie en doorzettingsvermogen is het mogelijk. Samen werken we naar uw gewenste gewicht en nog belangrijker om dit gewicht te behouden.

Fases_Prodimed

Mijn praktijk is ook officieel Prodimed verkooppunt voor De Meern, Vleuten en Montfoort.

 

 

 

FODMAP

Zo’n 10% van de Nederlanders heeft PDS-klachten, Prikkelbare Darm Syndroom. Het prikkelbare darm syndroom is de meest voorkomende chronische darmstoornis. Dit syndroom staat ook wel bekend als spastische dikke darm. De laatste omschrijving daarentegen is niet geheel juist omdat de klachten zich vaak niet tot de dikke darm beperken. Vaak uiten de klachten zich ook in de maag en de dunne darm.

Tot voor kort waren er na de diagnose drie soorten behandelingen mogelijk:

-      Medicijnen

-      Zorgen voor minder stress

-      Eten van ‘gezonde voeding’ met voldoende vezels

Op de Monash universiteit van Melbourne hebben Peter Gibson en Susan Shephard het FODMAP dieet ontwikkeld. Het best strenge dieet sluit een aantal voedingsmiddelen uit (laag FODMAP dieet) waarna er gekeken wordt welke voedingsmiddelen er klachten geven.

Uit hun onderzoeken, en inmiddels vele andere, blijkt dat bij maar 75% van alle deelnemers aan het dieet de klachten afnemen of zelfs verdwijnen.

Door een paar weken een zeer streng dieet te volgen en daarna één voor één bepaalde voedingsmiddelen weer toe te voegen kan je er achter komen welke voedingsmiddelen je klachten erger maken. FODMAP is een afkorting, elke letter staat voor een product groep waarbij uit onderzoek is gebleken dat die voor klachten kunnen zorgen.

Mocht u interesse hebben in het FODMAP dieet, neem dan contact met mij op zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken.